منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس)

منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس)

منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس)، به عنوان نوعی مدار الکترونیکی محسوب می‌شود که ولتاژ‌های AC و DC متنوع و قابل تنظیمی را برای دستگاهی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، به وجود می‌آورد.

در واقع دستگاه‌ها و تجهیزات برقی به منظور عملکرد درست‌، نیازمند ولتاژ و کیفیت به خصوصی از انرژی ورودی هستند. خوب است اشاره کنیم که منبع تغذیه سوئیچینگ برای اجزائی چون ترانزیستورها و IC ها و DC با ولتاژ پایین مناسب هستند. در عین حال منبع تغذیه مذکور برای دستگاه‌هایی مانند CRT برای کار کردن به ولتاژ‌های بالا نیاز دارند.

خوب است اشاره کنیم که ابزارهای برقی و الکترونیکی، انرژی مورد نیاز خود را به واسطه نیروگاه‌های تولید برق محلی و از طریق شبکه سراسری به دست می‌آورند. به طور معمول ولتاژ برق در کشور ما 220 است. همچنین که دستگاه‌های گوناگون برای عملکرد درست‌ به ولتاژ‌های متفاوتی نیاز دارند. یکی از منابعی که جریان مورد نیاز را تامین می‌کند، منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) است؛ لذا اگر می‌خواهید بیشتر در مورد منبع تغذیه سوئیچینگ بدانید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) چیست؟

همان‌طور که پیش از این هم اشاره کردیم، منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) یک منبع تغذیه الکترونیکی است که از تبدیل انرژی الکتریکی به فرکانس بالا برای انتقال انرژی استفاده می‌کند. این نوع منابع تغذیه به طور گسترده در صنایع الکترونیک، کامپیوتر، ارتباطات و سایر صنایع برقی استفاده می‌شود. منابع تغذیه سوئیچینگ از نظر کارایی و کاربرد بهتر از منابع تغذیه سنتی خطی هستند و عملکرد بهتری در مصارف بالا و کاربردهای صنعتی دارند.

منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) با وجود قابلیت دریافت ورودی AC در دو حالت تک فاز و سه فاز طراحی شده است. در صورتی که ورودی سه فاز باشد و قطع یک فاز رخ دهد، در عملکرد سیستم اختلالی به وجود نخواهد آمد و منبع تغذیه سوئیچینگ فونیکس با دو فاز به عملکرد خود را ادامه می‌دهد. لازم به ذکر است که ولتاژ خروجی منابع تغذیه فونیکس از طریق پتانسیومتر تغییر می‌کنند. همچنین قابلیت موازی شدن برای ارتقای سطح اطمینان یا افزایش جریان خروجی از دیگر مزایای این سیستم‌ها شناخته می‌شود.

خوب است اشاره کنیم که منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) از قابلیت اتصال سری به منظور افزایش ولتاژ برخوردار است. از طرفی منبع تغذیه سوئیچینگ فونیکس به سبب کاربردهای رایج صنعتی بسیار مقرون به صرفه‌تر از سایر منابع تغذیه است.

 

مشخصات فنی منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس)

از جمله ویژگی‌های کلی منبع تغذیه سوئیچینگ فونیکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از قابلیت‌های استاندارد
  • همراه با حداکثر قابلیت‌ها
  • برخورداری از قابلیت‌های پایه
  • مناسب برای توزیع کننده نصب
  • مناسب برای تجهیز MCR

 

ویژگی‌های منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس)

  • ولتاژ‌های 12، 24 و 48 ولت دی سی
  • ورودی ای سی یا دی سی تک فاز و سه فاز
  • خروجی دی سی با حداکثر توان 1000 وات

 

منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟

با وجود تمام تعاریفی که از منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) ارائه شد، اکنون لازم است در خصوص مفهوم کلی منبع تغذیه سوئیچینگ بیشتر صحبت کنیم.

عنوان دیگری که منبع تغذیه با آن شناخته می‌شود، SMPS است که مخفف عبارت Switched-mode power supply می‌باشد. منظور از منبع تغذیه سوئیچینگ، تغذیه مدارات داخل سیستم‌ها مانند سی پی یو، سنسور‌ها و سایر مصرف کننده‌های جریان DC است. به همین ترتیب انواع منبع تغذیه سوئیچینگ را می‌توان به چهار دسته کلی تقسیم بندی کرد:

  • AC به DC
  • DC به DC
  • DC به AC
  • AC به AC

 

کاربرد منبع تغذیه سوئیچینگ

طبق چیزی که پیش از این گفتیم، وظیفه اصلی منبع تغذیه سوئیچینگ تبدیل کردن جریان الکتریکی به ولتاژ، جریان و فرکانس مورد استفاده یک مصرف کننده الکتریکی به شمار می‌آید. بر همین اساس منبع تغذیه از جمله اجزای اساسی در دستگاه‌های ابزار دقیق، اعم از CNC و ماشین‌ آلات تزریق پلاستیک محسوب می‌شود. از سوی دیگر منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) در سیستم‌های تولید کنترل صنعتی به عنوان یکی از قسمت‌های اساسی و جانبی سیستم، نقش مهمی را در عملکرد دستگاه‌ها و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به سیستم ایفا می‌کند. به بیانی دیگر، هدف اصلی این فرآیند، ارائه تغذیه الکتریکی پایدار و خالی از نوسان در سیم‌ها و مدارهای دستگاه‌ها در راستای حفظ کیفیت و دقت کارکرد در حین کار تولید به حساب می‌آید.

در همین جهت اگر بخواهیم کاربردهای منبع تغذیه سوئیچینگ (فونیکس) را به صورت موردی لیست کنیم، به موارد زیر دست پیدا می‌کنیم:

  • امکان قطع جریان حین خطای الکتریکی
  • امکان محدود کردن جریان تنظیم شده به وسیله بار به قسمت‌های ایمن
  • امکان تصحیح ضریب توان
  • امکان جلوگیری از ورود نویز الکترونیکی به وسیله ایجاد شرایط مناسب (جلوگیری از نوسان دامنه ولتاژ بر روی ورودی موجود از بار)
  • امکان ذخیره انرژی به منظور انتقال آن در حین قطع شدن مولد انرژی

 

در نهایت لازم به ذکر است که شرکت آلمانی فونیکس کنتاکت با وجود بیش از یک قرن سابقه و تولید بیش از 90 هزار نوع محصول، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تجهیزات برق و الکترونیک در عرصه اتوماسیون صنعتی فعالیت دارد. همچنین فونیکس کنتاکت افزون بر کارخانجاتی که در کشور آلمان دارد، توانسته خطوط تولید انحصاری خود را اقصی نقاط جهان تاسیس کرده و محصولات خود را با کیفیت بالا به صنایع مختلف عرضه کند.

 

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *